Zašto?

Zašto nudimo ovu uslugu?

Previše smo puta vidjeli Web stranice koje su godinama "u izradi" ili čuli horor priče gdje se mjesecima ne može doći do dizajnera da promijeni broj telefona ili adresu na stranicama. Isto tako razumijemo tvrtke koje još uvijek nemaju Web stranice jer im je puno za to odvojiti nekoliko tisuća kuna.

Zato smo upotrijebili naše dugogodišnje iskustvo sa Webom i izradom aplikacija, te napravili servis koji će svakom korisniku sa osnovnim znanjem rada na računalu omogućiti da sam kreira Web stranice svoje tvrtke, obrta, udruge ili privatnog Web projekta - a sve po cijeni vrlo bliskoj standardnom Web hostingu.

Uobičajeni način...

Web stranice se obično rade tako da pronađete dizajnera, a onda nekoliko mjeseci razrađujete izgled, nijanse boja i točne pozicije elemenata - da li će nešto biti jednu točkicu lijevo ili desno. Na kraju sve skupa završi sa prilično velikim troškom, nešto frustracija i čestom svađom sa ekipom koja radi Web stranice - vi ste ljuti na njih jer ne uspijevaju pogoditi što ste vi točno mislili kad ste rekli da želite "malo zeleniju" podlogu, a oni na vas jer stalno mijenjate zahtjeve i ne možete se odlučiti što zapravo želite. Sadržaj stranica je cijelo vrijeme negdje u drugom planu - manje bitan i zapostavljen.

Sad razmislite malo o tome kako tražite informacije na internetu - otiđete na neki od pretraživača, upišete pojmove koji vas zanimaju i gledate rezultate koji su čisti tekst. Pretraživači, znači, ne gledaju dizajn i izgled stranica, nije im uopče bitno da li je podloga stranica zelena ili zelenija - njih zanima samo i isključivo sadržaj stranica.

Znači da ćete kod uobičajenog načina izrade stranica više od 90% vremena i budžeta potrošiti na stvari koje imaju minorni značaj za vaše prisustvo na Internetu, a ono bitno će biti totalno zapostavljeno, gurnuto u drugi plan - vrlo često bez sadržaja i sa natpisom "Stranice u radu". Nedavno smo čitali intervju sa poznatim domaćim Web majstorom koji je potvrdio naša razmišljanja:

"Druga zeznuta stvar je sadržaj. Često ga se doživljava
kao 'ono nešto sto ćemo ubaciti na kraju', a radi se o
osnovnom, možda i najvažnijem sastojku
."

-- Vanja Bertalan, PlanB 10/2009

...naglavačke!

Nudimo vam zaokruženi sistem u kojem ćete izabrati dizajn koji vam se sviđa i odmah krenuti sa onim bitnim - pisanjem sadržaja za svoje Web stranice. Na taj će način vaše stranice biti dostupne na Internetu odmah umjesto za nekoliko mjeseci - pretraživači će vas prije pronaći, a isto tako vaši korisnici i potencijalni kupci. Jednom kada su Web stranice postavljene na Internet i od toga imate koristi, poslije možete jednostavno mijenjati dizajn i birati neki drugi - bez potrebe za promjenom sadržaja stranica koje ste već upisali.

Uz svu spomenutu fleksibilnost koju dobivate, potreban vam je jedino standardni Web preglednik i malo vremena za upisati sadržaje stranica - bez dodatnih komplikacija i potrebom za angažiranjem "onih koji znaju Web".